Mr Rainbow’s house – творческа работилница за деца и родители

       В съботния ден, в класната стая на I „Б“, в 14.СУ, се случи една истинска творческа магия.

       Децата поканиха своите родители, за да творят заедно и изработиха мебели, а след това подредиха дома на мистър Рейнбоу. Да обзаведем къщата на мистър Рейнбоу.

       Чудесно! Но кой всъщност е мистър Рейнбоу? Симпатичният хамелеон, Мистър Рейнбоу, е главен герой в учебника по английски език за 1.клас Hello! New Edition на издателство „Просвета“. Мис Феъри, Мегън и Саймън, другите герои в училището за магии, правят подарък на мистър Рейнбоу за неговия рожден ден. Но къщата, която му подаряват те, е празна.

       Това накара учениците от I „Б“ клас да направят работилничка, в която да изработят мебели за дома на мистър Рейнбоу. Децата поканиха своите родители, за да творят заедно. Резултатът е налице – къщичката, изработена от Пресияна и нейните родители, е напълно обзаведена, а мебелите в една от стаите са изработени от Мария. Дори мистър Рейнбоу получи още един дом, този, който Кристиан и неговата майка грижливо направиха и подредиха с любов. В творческата работилничка участие взеха още Габриела, Мишел, Славяна и техните майки.

       С благодарност към всички, които с радост приеха идеята и отделиха от своето време за създаването на една истинска магия – творческо сътрудничество между деца, родители и учители. М.Златкова