Поход на книгите 2

   📚 Поход на книгите За учениците от II „Б“ клас април беше месец, изпълнен със събития, посветени на книгите .

   ✒ Продължиха срещите на второкласниците с писатели, създали чудесни произведения за деца, литературното четене с известни личности и просветни дейци.

   🎤 Кулминацията на съвместната инициатива между децата от столичното 14.СУ и учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ беше своеобразния концерт, изнесен от тях в актовата зала на училището в Зверино. Възпитаниците на двете училища поднесоха богата художествена програма пред публика, състояща се от детския писател Владимир Калоянов, народния певец Илия Луков, Вилия Димова-директор на училището в Зверино, учители, родители.

   🤸‍♀️ Гостите от София изиграха сценка от своята любима „Пипи“, а домакините, учениците от втори клас и децата от групата за ресурсно подпомагане, представиха драматизация по мотиви от българската народна приказка „Галена Богданка“ 👰‍♀️. 📰 Събитието продължи с играта „Думите подреди, мисълта прочети“, в която учениците се впуснаха с желание и бяха много активни в търсенето на думи и изрази, умело скрити в книгите. Залата бе огласена от радостни детски гласове, успели да прочетат скритите послания.

   💃 Така с песни, танци и игри приключи срещата между учениците от двете училища. 🤝 Малчуганите се разделиха с обещанието да се видят отново, което да скрепи приятелството помежду им.