Националното финално състезание на СБНУ

   Днес е важен ден за начален етап с удовлетворението от положения труд през годината.
   Директорът награди участниците в Националното финално състезание на СБНУ, до което са допуснати ученици, класирали се с максимален брой точки на 2 и повече текущи състезания. Медалите и грамотите усмихнаха и учениците, и учителите им!
   Желаем ви здраве и нови победи, мили дечица!

Децата на район Сердика

   Петокласниците от група “Млад фолклорист” по направление “Занимания по интереси” достойно представиха училището ни на концерта, организиран от Столична община под надслов “Децата на район Сердика”, посветен на Деня на славянската писменост и култура. Техните танци, съчетали красота и традиция, развълнуваха и обогатиха публиката. Участниците получиха подаръци и грамота. Благодарим ви, деца, и до нови срещи!

Из дебрите на родния фолклор

   Последно за учебната година пътуване на членуващите в клуб „Млад литературен пътешественик“ при 5Б клас.

   Този път из дебрите на родния фолклор!

   Красотата на българските ритми и въздействащите музикални напеви не оставиха равнодушни младите пътешественици и техните малки гости от 1а клас.

   С интересни презентации и кръшно хоро бе поставен край на дейностите на клуба по направление „Занимания по интереси“ за 2023/2024 година!

   До нови срещи!

Ден на ученическото самоуправление

   „Ден на ученическото самоуправление“ се проведе на 9 май – Деня на Европа в 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците заеха местата на директора, заместник-директорите, учители и служители, за да изпитат отговорността и предизвикателствата пред управлението на училището. Те сами организираха учебния процес и решаваха проблеми, свързани с учебно-възпитателните и административни дейности. Срещата с Директора на училището им даде възможност да се запознаят отблизо с работата на училищното ръководство и да получат ценни знания и умения. В края на деня всички споделиха за трудностите и отговорностите на предпочетените от тях длъжности и изразиха желание да участват отново.