Награди от изложбата БДП „Пази своето бъдеще на пътя“

Наградите за първо място:  

Мария Джонева – 1 „б“

Асен Добрев – 2“а

Ихтиандър Петров – 3“б“

Наградите за второ място:  

Красимир Колевски – 1 „б“

Александра Колевска – 2“а

София Колева – 3“б“

Наградите за второ място:  

Ивелин Иванов – 1 „б“

Джейми – Бет Боулс – 2“а

Борислава Исаева – 3“б“

„Вода и техника“

     На 27 март 2023 г. учениците от 3 б клас в група: „Математически калейдоскоп“ по дейност: „Занимания по интереси“ посетиха Националния политехнически музей. Експонатите в музея грабнаха вниманието на децата. В залите на музея са показани над 1000 експоната. С интерес се посрещна образователната програма „Вода и техника“. Учениците направиха експеримент за пречиствателна станция на водата. Запознаха се с кръговрата и видове валежи. 

Благодарствено писмо

Доброто в нас!

На връх Международния ден на жената трима ученици от нашето училище- Артин Нишанян и Максимилиан Даракчиев от 8. А клас и Димитър Давидов от 7. Б клас проявиха съпричастност и уважение към възрастна дама от кв.” Банишора”, като й окизаха помощ при непридвиден инцидент на улицата. Учениците й помогнаха да се изправи, събраха покупките й и я съпроводиха до дома й. Дамата дойде лично в училище, за да благодари още веднъж за оказаното съдействие.

Математическите игри продължават

МАТЕМАТИЧЕСКА ИГРА „Задачата реши и приятел верен ни стани“
    В международния ден на математиката, 14 март, между децата от I „Б“ клас от 14.СУ „Проф. д-р Асен Златаров“-гр.София и първокласниците от СУ „Св. Климент Охридски“-с.Зверино се проведе онлайн математическа игра „Задачата реши и приятел верен ни стани“. В нея, по интересен и забавен начин, децата показаха своите знания за числата и се увериха, че математиката е навсякъде около нас. Първокласниците от 14.СУ поздравиха своите приятели с песен за числата, а учениците на г-жа Деница Ценова представиха математическа приказка пред своите връстници. Водени от желанието да пътуват и да си гостуват, първолаците и от двата класа, с интерес изчисляваха колко локомотива, вагона и купета има във влака на приятелството. Първокласниците обърнаха внимание и на текстовите и логическите задачи, които развиват тяхната бърза и точна мисъл. В играта се включиха и децата от групата за ресурсно подпомагане, ръководена от г-жа Петя Илиева. Те изненадаха малките състезатели с гатанки, а докато първокласниците решаваха задачи, изработиха проект на град и влак от геометрични фигури. Гости на срещата бяха г-жа Десислава Петрунова – зам.директор на 14.СУ-гр. София, г-жа Вилия Димова – директор на СУ „Св. Климент Охридски“-с. Зверино и учители от двете училища.
 
     Първокласниците се разделиха с пожелание за нови срещи и съвместни инициативи!

   И учениците от 3.б се забавляваха с разнообразни математически дейности. Особено забавно се окоза състезанието с кубчето на Рубик.

Световен ден на математиката в 3,14-то СУ

И малките ученици от 1.А клас дадоха своя принос в отбелязването на Световния ден на математиката: Конструираха Баскетболен кош – и изпълниха точен наказателен удар за 3точки.

    Децата направиха различни експерименти:
С преместване на позицията на коша на различна височина (в сантиметри) и изчислиха на какво разстояние трябва да отдалечат топката от позицията на хвърляне, за да се отбележи точен удар.
    Децата разбраха, че без математика няма физика и обратно, за да си добър физик трябва и да си добър математик. Почти както силите на привличане и отблъскване, които всеки път карат топката да се движи, а гравитацията я кара да се върне и да пада.

Под надслов „Намери ме, ако можеш“ протече Световния ден на математиката в 4.а и 4.б клас.

Учениците от двата класа работиха екипно „ловейки“ задачите из училищните коридори. Задачите се бяха скрили под формата на QR кодове. Състезаваха се шест отбора, които ги търсеха работейки със своите мобилни телефони.