Урок по литература

 

     Днес учениците от 7. Б клас присъстваха на изнесен урок по литература, посветен на Патриарха на българската литература Иван Вазов. След интересната беседа в къщата- музей на писателя те посетиха и гроба му. Денят завърши с наблюдение на почетната смяна на караула пред Президентството.

Браво, спортни машинки!

     Нашите спортни успехи продължават! В районните ученически състезания по волейбол (5. – 7. клас) момчетата ни разбиха всички и спечелиха първото място! Четвъртото място е на момичетата ни в зоновите състезания, втори етап!
    Поздравления, скъпи наши машинки! Желаем ви нови успехи!

Урок на тема „Народни будители“ в I „Б“ клас

Урок на тема „Народни будители“ в I „Б“ клас, 14.СУ – гр.София
     Кои хора наричаме будители? – Днес малките ученици научиха, че хората, които през целия си живот активно популяризират знанието за националната история и правилната употреба на българския език, наричаме будители.
1-ви ноември – Ден на народните будители – за първи път е честван в Пловдив през 1909г., а от 1921г. до 1945г. е общонационален празник. През 1992г. се възобновява традицията на празника, като на този ден се почита паметта на българските просветни дейци и революционери.

Вокална група „Славейче“

     Днес децата от вокална група “Славейчета” взеха участие в празничната програма, организирана от Столична община – район „Сердика“.
     Концертът се проведе в Дома на синдикалния работник под патронажа на кмета на района г-н Кръстев.